Τα Εκπαιδευτήρια θεωρούν πρώτιστο καθήκον τους την ασφάλεια των μαθητών εντός και εκτός σχολείου. Για τον λόγο αυτό παίρνουν τα...
Συχνές Ερωτήσεις - Παιδικός Σταθμός
Πότε γίνονται εγγραφές;
Εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινούν τον Ιανουάριο και συνεχίζονται μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις σε κάθε τμήμα. Παρόλα αυτά μπορούν να γίνονται και κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Τι χρειάζεται να κάνω για να γράψω το παιδί μου;
Να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ορίσουμε ένα ραντεβού για να σας ξεναγήσουμε στο σχολείο μας και να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμά μας. Αν σας αρέσουν όσα δείτε, θα κλείσετε άλλο ένα ραντεβού, για να προχωρήσετε στην εγγραφή.
Τι χρειάζεται για την εγγραφή;
Χρειάζεται να συμπληρώσετε:
Μία αίτηση προεγγραφής και συναίνεσης για χρήση προσωπικών δεδομένων
Χρειάζεται:
- Να προσκομίσετε αντίγραφο της σελίδας των εμβολίων από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, που σας το ζητάμε κάθε φορά που τα παιδιά κάνουν νέα εμβόλια (παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα δεν γίνονται δεκτά)
- Πιστοποιητικό ή ληξιαρχική πράξη γεννήσεως
- Καταβολή του εκάστοτε ποσού της προκαταβολής
Πόσο καιρό κρατάει η προσαρμογή;
Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Παρόλα αυτά η πείρα μας έχει δείξει πως το διάστημα 10 εργάσιμων ημερών είναι ικανοποιητικό για να συνηθίσει το παιδάκι σας το χώρο και τις νηπιαγωγούς μας.
Πώς γίνεται η προσαρμογή;
Το παιδάκι σας θα έρχεται στον Παιδικό Σταθμό αρχικά μόνο για δύο ώρες την ημέρα από τις 10.00 έως τις 12.00 το πρωί. Θα πρέπει να συνοδεύεται από εσάς ή άλλο αγαπημένο του πρόσωπο. Στην αρχή θα παίζει στην αυλή μας, θα το πλησιάσει η νηπιαγωγός του για να παίξει μαζί του και να προσπαθήσει να το εντάξει στην ομάδα των συμμαθητών του. Όταν αρχίσει να εξοικειώνεται με το περιβάλλον και τη νηπιαγωγό του, θα σας ζητήσουμε να το αφήσετε για περισσότερη ώρα και να επιστρέψετε προκειμένου να καταλάβει πως πάντα θα γυρνάτε να το παίρνετε. Σταδιακά θα αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του παιδιού κοντά μας χωρίς την παρουσία σας, μέχρι να φτάσει να μην έχει καθόλου ανάγκη την παρουσία σας. Αυτή η διαδικασία κρατάει συνήθως 10 εργάσιμες μέρες.
Τι θα γίνει αν το παιδί μου δεν προσαρμοστεί;
Τα παιδιά χρειάζονται περίπου ένα μήνα για να συνειδητοποιήσουν πως αυτή θα είναι η νέα τους πραγματικότητα από εδώ και στο εξής. Προτείνουμε να κάνετε υπομονή αυτό το χρονικό διάστημα και να μην σταματήσετε να το φέρνετε στο σχολείο, ακόμη κι αν κάποιες φορές δυσκολεύεται να σας αποχωριστεί. Κάθε αλλαγή θέλει χρόνο και υπομονή.
Μπορώ να επισκεφθώ το σχολείο σας σε ώρα λειτουργίας πριν προχωρήσω στην εγγραφή του παιδιού μου;
Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επισκεφτεί τα τμήματά μας, αν δεν έχουμε ήδη κάνει ραντεβού μαζί του και έχουμε τα προσωπικά του στοιχεία. Εφόσον έχει γίνει ραντεβού ενημέρωσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τις αίθουσες απασχόλησης των παιδιών και να δείτε πώς περνάνε την ημέρα τους κοντά μας.
Πώς γίνεται η καταβολή των διδάκτρων;
Τα δίδακτρα είναι ΕΤΗΣΙΑ και πληρώνονται με δόσεις (συνήθως από 4 έως 10). Τα δίδακτρα πληρώνονται εξ’ ολοκλήρου ακόμα και αν ένα παιδί απουσιάσει για λόγους υγείας ή αναψυχής για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από το σχολείο, δεδομένου ότι είναι δεσμευμένη η θέση του στο σχολείο.
Συχνές Ερωτήσεις - Δημοτικό
Αναπτύσσετε εκπαιδευτικό υλικό; Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείτε στην εκπαιδευτική διαδικασία;
Ναι, οι εκπαιδευτικοί μας σε κάθε μάθημα φτιάχνουν και αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται για να το υποστηρίξει.
Στόχος μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε το σχολικό βιβλίο, αλλά να το συμπληρώσουμε στα σημεία που κρίνουμε ότι απαιτείται και να δώσουμε έμφαση σε δύσκολες έννοιες.
Το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύσσουμε στο σχολείο είναι τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Η τελευταία υποστηρίζεται από τους διαδραστικούς πίνακες, που το σχολείο μας έχει σε κάθε αίθουσα του Δημοτικού. Οι διαδραστικοί πίνακες, ο μαθητικός υπολογιστής και η συνεχής σύνδεση στο Διαδίκτυο δίνουν τη δυνατότητα στο δάσκαλο να ανοίξει, μέσα στην τάξη, ένα παράθυρο στον κόσμο και βοηθά τα παιδιά να δουν πτυχές της γνώσης που παλαιότερα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν μέσα από το σχολικό βιβλίο.
Ποιες είναι οι μέθοδοι αξιολόγησης της προόδου των παιδιών;
Η αξιολόγηση της προόδου των παιδιών είναι πολυεπίπεδη. Ο βαθμός είναι μια μονοδιάστατη αποτύπωση της προσπάθειας ενός μαθητή υπό κάποιες δεδομένες συνθήκες. Παρόλα αυτά, η εικόνα του παιδιού μέσα στο σχολείο έχει πολλές πτυχές και ένας έμπειρος εκπαιδευτικός πρέπει να μπορεί να τις αξιολογεί όλες, ώστε να βοηθά το παιδί και την οικογένεια να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.
Επομένως, η επικοινωνία οικογένειας και σχολείου δεν κρύβεται πίσω από μια απλή βαθμολογία. Οι επαφές με την οικογένεια είναι τακτικές και περιλαμβάνουν πληροφορίες και αποτύπωση της σωματικής, την κοινωνικής, της συναισθηματικής κατάστασης του παιδιού. Για κάθε παιδί ξεχωριστά, μπαίνουν επιτεύξιμοι στόχοι τους οποίους προσπαθούμε σιγά-σιγά να κατακτήσουμε και η αξιολόγηση γίνεται βάσει αυτής της πορείας.
Το σχολικό περνάει από το σπίτι ή από συγκεκριμένες στάσεις; Πώς ελέγχετε τη λειτουργία των σχολικών;
Τα δρομολόγια γίνονται με τα σχολικά λεωφορεία του σχολείου μας τα οποία περνούν από κάθε σπίτι. Δεν εφαρμόζουμε το σύστημα της παραλαβής και παράδοσης των μαθητών μας από συγκεκριμένες στάσεις ανά περιοχή, διότι δεν είναι ασφαλές για τα παιδιά και επιβαρύνει τους γονείς..
Σημειώνουμε εδώ ότι τα πληρώματα των σχολικών λεωφορείων (οδηγοί και συνοδοί) είναι πεπειραμένα και εξοικειωμένα με τους κανόνες ασφαλείας που καθορίζει το σχολείο. Ταυτόχρονα, όλα τα σχολικά είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης στόλου του σχολείου μας, ώστε να ελέγχονται παράμετροι της λειτουργίας τους: οι διαδρομές που ακολουθούν, η τήρηση των ορίων ταχύτητας, η θέση στην οποία βρίσκονται ανά πάσα στιγμή κλπ.
Τέλος, όταν τα παιδιά μεταφέρονται στο σπίτι τους, η συνοδός ελέγχει ότι τα υποδέχεται είτε ένας από τους δύο γονείς είτε άτομο το οποίο έχουν οι ίδιοι δηλώσει στο σχολείο ότι μπορεί να παραλαμβάνει τα παιδιά.
Πώς επιλέγετε το διδακτικό σας προσωπικό; Τι εμπειρία έχει το σχολείο;
Κάθε εκπαιδευτικός επιλέγεται με βάση την εμπειρία του, την επάρκεια των γνώσεών του και τη δυνατότητα προσαρμογής στο δυναμικό και απαιτητικό περιβάλλον του σχολείου μας.
Εκτός από τις διαδικασίες επιλογής και προετοιμασίας των δασκάλων και καθηγητών του σχολείου μας, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού κάθε χρόνο καταρτίζει προγράμματα επιμόρφωσης για ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και γνώσεων που πρέπει να έχουμε όλοι εμείς, οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί: εφαρμογές σύγχρονων τεχνικών διδασκαλίας, εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση, αντιμετώπιση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες κλπ.
Υπάρχει ασφάλεια στα διαλείμματα και στους χώρους του σχολείου γενικά;
Ναι, διότι τα διαλείμματα γίνονται στους ασφαλείς και ελεγχόμενους χώρους του σχολείου μας, ενώ όλο το διδακτικό προσωπικό συμμετέχει στην επιτήρηση. Στα διαλείμματα όλοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μαζί με τα παιδιά στην αυλή. Επεμβαίνουν όταν χρειάζεται, συμμετέχουν στο παιχνίδι των παιδιών και κάποιες φορές το οργανώνουν, ενώ σε καμία περίπτωση δεν τα αφήνουν μόνα τους.
Γενικότερη αρχή για τη λειτουργία μας, είναι ότι τα παιδιά δεν κινούνται ανεξέλεγκτα στους χώρους του σχολείου. Τις ώρες των μαθημάτων βρίσκονται με τους δασκάλους τους, στις αλλαγές ωρών (όταν χρειάζεται να αλλάξουν αίθουσα) συνοδεύονται από το δάσκαλο με τον οποίο θα κάνουν το μάθημα, στα διαλείμματα βρίσκονται με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.
Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των μαθητών;
Το σχολείο μας έχει συγκεκριμένες και σχετικά περιορισμένες θέσεις για τους μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν.
Οι θέσεις των τμημάτων καλύπτονται με σειρά προτεραιότητας και όταν εξαντληθούν σταματούν οι εγγραφές, οπότε δε δημιουργούνται παραπάνω τμήματα και δεν εγγράφονται παραπάνω μαθητές σε σχέση με το σχεδιασμό μας.
Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής θελήσει να έρθει στο σχολείο μας σε κάποια τάξη γίνεται αξιολόγηση της αίτησής του. Πρωτεύον σε μία τέτοια περίπτωση είναι ο νέος μαθητής ή η μαθήτρια να μπορεί να ενταχθεί στην τάξη του σχολείου μας.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι το περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων Σακκά είναι πολυσύνθετο στο οποίο κάθε μαθητής ή μαθήτρια βρίσκει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να αναπτύξει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την προσωπικότητά του.
Με ποιον τρόπο ενημερώνονται οι γονείς και πόσο συχνά για την εικόνα του παιδιού;
Εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας ότι η σχολική ζωή στηρίζεται σε τρεις άξονες: παιδί, σχολείο, οικογένεια. Οι οικογένειες των παιδιών πρέπει να βρίσκονται κοντά στο σχολείο, να έχουν μία πλήρη και ενημερωμένη εικόνα για τη σχολική ζωή του παιδιού τους. Αυτό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Γίνονται τακτικές συγκεντρώσεις γονέων στον χώρο του σχολείου μας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι γονείς των παιδιών μιλούν κατ’ ιδίαν με κάθε εκπαιδευτικό του παιδιού τους, ενημερώνονται πολύπλευρα για την εικόνα του (επιδόσεις, εξέλιξη, αδυναμίες, συμπεριφορά, κοινωνικότητα) και φυσικά συζητούν κάθε προβληματισμό τους. Παράλληλα, όποιος γονέας το επιθυμεί, μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικοινωνεί τηλεφωνικά ή μέσω της ηλεκτρονικής κοινότητας και ο άνθρωπος του σχολείου με τον οποίο θέλει να επικοινωνήσει τον καλεί ή του απαντά στο αμέσως επόμενο κενό του.
Ποιο είναι το κόστος φοίτησης ενός παιδιού στο σχολείο σας;
Εξαρτάται από τη βαθμίδα, την τάξη και τις επιλογές κάθε οικογένειας.
Συγκεκριμένα, ο λόγος που αυτή η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί απόλυτα είναι:
- κάθε οικογένεια επιλέγει για το παιδί διαφορετικές δραστηριότητες, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του π.χ. μεταφορά με σχολικό λεωφορείο, απογευματινή ζώνη.
- κάθε οικογένεια μπορεί να επιλέξει το πλάνο καταβολής διδάκτρων που την εξυπηρετεί καλύτερα
- υπάρχουν συστήματα εκπτώσεων υπό κάποιες προϋποθέσεις Όλα τα παραπάνω αναλύονται σε προσωπική συνάντηση που έχει ο γονέας με τους ανθρώπους του σχολείου κατά τη διαδικασία γνωριμίας με το σχολείο και δίνονται όλες οι δυνατές εναλλακτικές προκειμένου κάθε οικογένεια να επιλέξει το πλάνο που την εξυπηρετεί.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με το σχολείο ή επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλέφωνο 24310-42766.
Τα Νέα μας
Στο πλαίσιο της ποιοτικής εκπαίδευσης που προσφέρουμε στους μαθητές μας παρέχουμε εσωτερικές εκδόσεις, βιβλιοτετράδια τα οποία έχουν συγγραφεί από...
Οι αιτήσεις για εγγραφή νέων μαθητών ξεκινούν το Μάρτιο και διαρκούν μέχρι και τον Ιούνιο κάθε έτους, στις τάξεις...
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου, οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν...
26 Σεπτεμβρίου!Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το Ευρωπαϊκό Κέντρο...