img

Από το 1974, η πιο ζεστή αγκαλιά... μετά τη δική σας

Ο Παιδικός Σταθμός φιλοξενεί μικρούς μαθητές από 2- 2,5 ετών. Επειδή ξέρουμε πως το παιδί σας είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στον κόσμο, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ένα ζεστό, οικογενειακό περιβάλλον, τη δεύτερη πιο ζεστή αγκαλιά μετά τη δική σας, έτσι ώστε να το βοηθήσουμε να κάνει με ασφάλεια τα πρώτα του βήματα από τη μικρή κοινωνία της οικογένειας στην ευρύτερη κοινωνία και να μπορέσει να αναπτύξει την προσωπικότητα και τα ταλέντα του με τον πιο δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, μέσα από ένα επιστημονικά μελετημένο παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Ο πρώτος σταθμός της ζωής μας…κι ο πιο αγαπημένος!

Η πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο της εκπαίδευσης, η αγάπη, η πείρα και ο ενθουσιασμός όλων των συνεργατών μας, οι προσεγμένες και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις μας, η άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τους γονείς, η τακτικότατη συνεργασία με παιδίατρο, το σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό μας και τα ευέλικτα προγράμματά και ωράριά μας, δημιουργούν πραγματικά ιδανικές συνθήκες για την προσχολική ζωή των παιδιών.

Σας περιμένουμε!

Επικοινωνήστε μαζί μας
img

Το Όραμά μας

Ένα σχολείο όπου το κάθε παιδί να μπορεί να είναι χαρούμενο, να περνάει καλά, να αγαπήσει το "σχολείο" και να αναπτύξει με το δικό του μοναδικό τρόπο την προσωπικότητά του, τις ικανότητες και τα ταλέντα του, την κοινωνικότητά του, ένα παιδί που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα, ανεξάρτητα, αυτόνομα, δημιουργικά, να μάθουν να συνεργάζονται με τους συνομηλίκους τους, να σέβονται τους μεγαλύτερους, να γνωρίζουν πως τόσο στο σχολείο όσο και στην καθημερινή ζωή υπάρχουν όρια, να είναι σκεπτόμενα, να προβληματίζονται και να βρίσκουν μόνα τους λύσεις.

Επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία οικογένειας και σχολείου, γιατί ξέρουμε πως ο Παιδικός Σταθμός είναι ουσιαστικά η πρώτη ευρύτερη κοινωνική ομάδα στην οποία εντάσσεται το παιδί αμέσως μετά την οικογένεια, επομένως πρέπει να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία, συνεργασία και κοινές αρχές.

Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας, ενθαρρύνοντάς τα να παρατηρούν και να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους σε ένα περιβάλλον ευχάριστο, οικογενειακό, ασφαλές και με όλα τα κατάλληλα ερεθίσματα για την πλήρη νοητική, γλωσσική, ψυχοσωματική, κοινωνική, αισθητική ανάπτυξή τους.

Η Φιλοσοφία μας

Χαρακτηριστικό του προγράμματός μας είναι πως δεν «κλείνουμε» τα παιδιά σε μία μόνο αίθουσα, γιατί πιστεύουμε πως ένα παιδί αυτής της ηλικίας «ασφυκτιά» μένοντας όλη την ημέρα αποκλεισμένο στον ίδιο χώρο.

Έτσι λοιπόν τα παιδιά μοιράζονται ανάλογα με την ηλικία τους σε «παρεούλες» με μία υπεύθυνη παιδαγωγό, αλλά δεν έχουν την «τάξη» τους (με την κλασσική έννοια της λέξης).

O αριθμός των παιδιών σε κάθε «παρεούλα» είναι διαφορετικός για κάθε ηλικία (από 5 παιδιά ανά παιδαγωγό έως 15, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών). Η κάθε «παρεούλα» παρακολουθεί το ευέλικτο παιδαγωγικό πρόγραμμα που της διαμορφώνει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της, βασισμένη στις νοητικές και γλωσσικές ικανότητες των παιδιών της, αλλά και στις ψυχολογικές και συναισθηματικές τους ανάγκες, αλλάζοντας χώρο δραστηριότητας ανάλογα με την εκάστοτε παιδαγωγική δραστηριότητα (χειροτεχνία, παραμύθι, κουκλοθέατρο, κτλ.)

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες-Πρόγραμμα

Συναισθηματική-κοινωνική ανάπτυξη

Αυτο-εξυπηρέτηση και ανεξαρτησία, συνύπαρξη με συνομηλίκους, κοινή χρήση και συνεργασία, σεβασμός και φιλία.

img

Γλωσσική και νοητική ανάπτυξη

Γλωσσικά παιχνίδια, αφήγηση, περιγραφή και προ-ανάγνωση.

Αισθητική αγωγή - δημιουργία

Δημιουργία με πινέλα, μπογιές, πηλό, ζυμάρι και όλα τα υλικά. Τραγούδι, χορός και μουσική.

img

Ψυχοκινητική ανάπτυξη - Ρυθμική - Γυμναστική

Το σώμα και η κίνηση στο χόρο, τρέξιμο και περπάτημα, αποφυγή εμποδίων, ισορροπία και γραφή.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων - αισθήσεων

Κρίση, μνήμη, παρατήρηση, απλά πειράματα, προμαθηματικές, προγραφικές και προαναγνωστικές έννοιες.

img

Παροχές

 • Λειτουργούμε 11 μήνες το χρόνο (από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιουνίου με δυνατότητα παράτασης και τον Ιούλιο κατόπιν συνεννόησης)
 • Ωράριο εργασίας 7.00 πμ έως 3.00 μμ
 • Σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
 •  Έμπειροι, άριστα εκπαιδευμένοι παιδαγωγοί
 • Πλούσιο παιδαγωγικό υλικό που συνεχώς ανανεώνεται
 • Μικρές ομάδες εργασίας (από 5 παιδιά ανά παιδαγωγό έως 15 παιδιά ανά παιδαγωγό, ανάλογα με την ηλικία τους)
 • Ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων και επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας
 • Μεγάλος κήπος για παιχνίδι, κηπουρική και διάφορες παιδαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες
 • Γυμναστική – Ρομποτική – Μουσική
 • Πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδηλώσεων – θεατρικές παραστάσεις, γιορτές, ομιλίες και εκδηλώσεις για τους γονείς
 • Τακτική συνεργασία με παιδίατρο
 • Μεταφορά με ιδιόκτητα σχολικά, με πεπειραμένους οδηγούς και συνοδούς
 • Σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό σύμφωνα με τους κανόνες της διατροφικής υγιεινής υπό την καθοδήγηση Παιδιάτρου και Διαιτολόγου
 • Ασφαλιστική κάλυψη
img

Οι χώροι μας

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να προσφέρουμε στα παιδιά στην αίσθηση πως όταν βρίσκονται κοντά μας, βρίσκονται στο "δεύτερο σπίτι" τους. Ως εκ τούτου, έχουμε κρατήσει τον σπιτικό και οικογενειακό χαρακτήρα των κτιρίων μας, και συγχρόνως έχουμε φτιάξει το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα έτσι, ώστε τα παιδιά να μπορούν κινούνται στο χώρο και να αλλάζουν αίθουσα μαζί με τη παιδαγωγό και την ομάδα τους, ανάλογα με τη δραστηριότητα που κάνουν και τα ενδιαφέροντά τους, όπως ακριβώς θα έκαναν και στο σπίτι τους.

Διατροφή

Αγνά υλικά, ελαιόλαδο, φρούτα, λαχανικά, φρέσκο ψωμί, νόστιμο κρέας, πεντανόστιμα λαδερά φαγητά και σούπες κάνουν την ώρα του φαγητού πραγματική απόλαυση για τα παιδιά μας!
Ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΦΕΤ και σε συνεργασία με τη διατροφολόγο και την παιδίατρό μας παρέχουμε στα παιδιά μας καθημερινά φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό, φροντίζοντας στη διάρκεια της εβδομάδας να τρώνε από όλες τις ομάδες τροφών.
Έχουμε περιορίσει τη ζάχαρη στα φαγητά μας, έχουμε αυξήσει τα προϊόντα ολικής άλεσης και ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να προτιμούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.
Επίσης είναι κύριο μέλημά μας να δοκιμάζουν και να εξοικειώνονται τα παιδιά μας με όλων των ειδών τις τροφές.
Οι γονείς ενημερώνονται για το μενού και καθημερινά από τη νηπιαγωγό για την ποσότητα του φαγητού που έφαγε το παιδί τους την ημέρα αυτή.

Τα ωράριά μας

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας στόχος μας ήταν η εξυπηρέτηση σύγχρονων γονέων με απαιτητικά ωράρια εργασίας. Ως εκ τούτου, φροντίσαμε να έχουμε ευέλικτα και διευρυμένα ωράρια εργασίας.
Λειτουργούμε καθημερινά από τις 7.00 πμ. έως τις 3.00 μμ. για 11 μήνες το χρόνο.
H ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο είναι από τις 7.00 πμ. έως τις 9.30 πμ.
Το σχολείο μας παραμένει κλειστό:
• όλες τις επίσημες αργίες
• από τις 24 Δεκεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου για διακοπές Χριστουγέννων
• από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τετάρτη του Πάσχα για διακοπές Πάσχα
• από τις 31 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου για καλοκαίρι

Συνεργασία με παιδίατρο

Στα εκπαιδευτήριά μας έχουμε τακτική συνεργασία με παιδίατρο, ο οποίος εξετάζει τα παιδιά μας και μας συμβουλεύει για οποιοδήποτε θέμα ιατρικής φύσεως προκύψει (ιώσεις κλπ.)
Φροντίζουμε να ενημερώνουμε πάντα τους γονείς μας σε περίπτωση που υπάρχουν εξάρσεις ιώσεων.

Μεταφορά με ιδιόκτητα σχολικά

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων γονέων το επιθυμούν, το σχολείο μας εξυπηρετεί με ιδιωτικά σύγχρονα σχολικά .
Τα σχολικά μας εκτελούν δρομολόγια από τις 7.15 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι - για τα παιδιά που παραμένουν στο σχολείο μας είναι υπεύθυνοι οι γονείς για τη μεταφορά τους.
Οι οδηγοί μας είναι έμπειροι και προσεκτικοί, τα παιδιά είναι δεμένα με ζώνες ασφαλείας και υπάρχει πάντα συνοδός.

Οι Εκπαιδευτικοί μας

Οι παιδαγωγοί του σχολείου είναι πτυχιούχοι Νηπιαγωγοί και Βρεφονηπιοκόμοι με συνεχή επιμόρφωση, με πολλή αγάπη για τα παιδιά και βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, βασισμένη στην πολύχρονη εμπειρία τους στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης.

Τα Τμήματά μας

O χωρισμός τμημάτων γίνεται με βάση το έτος γέννησης των παιδιών.
Οι ομάδες μας είναι μικρές - έως 15 παιδιά ανά ομάδα - με διαφορετική αναλογία παιδιών ανά παιδαγωγό, ανάλογα με την ηλικία τους.
Τα τμήματα που υπάρχουν στο σχολείο μας είναι:
Μετα-βρεφικό (από 2,5 έως 3 ετών)
Προ-προνηπιακό (από 3 έως 4 ετών)
Το πρόγραμμα που ακολουθεί κάθε ηλικιακή ομάδα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητές της - ουσιαστικά γίνονται οι ίδιες δραστηριότητες με άλλο βαθμό δυσκολίας ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά (δραστηριότητες για γλωσσική καλλιέργεια, χειροτεχνία, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη, λεπτή κινητικότητα κτλ.).