Εκπαιδευτήρια

Μάθηση - Διερεύνηση - Ανάπτυξη

Παιδικός Σταθμός

Ο πρώτος σταθμός της ζωής μας…κι ο πιο αγαπημένος!

Νηπιαγωγείο

Το πρώτο μας…σχολείο!

Δημοτικό

Ένα σύγχρονο σχολείο , ένα σχολείο ζωής

Από το χθές ... στο σήμερα

Χτίζοντας το αύριο

Από το 1974 έως σήμερα τα ιδιωτικά σχολεία μας προσφέρουν ένα ασφαλές ,οικογενειακό και στοργικό περιβάλλον με θετική παιδαγωγική ατμόσφαιρα με ανθρώπους που νοιάζονται για τους μαθητές μας. Το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων ιδρύθηκε το 1974 ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση στην πόλη των Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της νηπιαγωγού κ.Φωτούλας Σακκά. Από το 1997 ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού σε μια καταπράσινη ιδιόκτητη έκταση 6 στρεμμάτων υπό τη διεύθυνση του δασκάλου κ. Παναγιώτη Σακκά. Στη διοίκηση σήμερα συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά των ιδρυτών ο Σακκάς Δημοσθένης και η Σακκά Ελευθερία πτυχιούχοι του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά από το 1974, το σχολείο μας είναι σήμερα ένας πολύπλευρος ζωντανός οργανισμός και καθημερινά αναζητούμε και εφαρμόζουμε νέες ιδέες, μεθόδους, τεχνικές και νέες τεχνολογίες. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, φροντίζουμε ώστε να εφαρμόζονται οι νέες τάσεις της Παιδαγωγικής, με ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν.

Το Εκπαιδευτικό μας Περιβάλλον

Οι Κτιριακές μας εγκαταστάσεις, ο Εξοπλισμός των αιθουσών μας, οι Τεχνολογικές μας υποδομές, τα Φυλλάδια και Βιβλία μας και το Ψηφιακό πολυμεσικό μας υλικό, οι Εκπαιδευτικές μας εφαρμογές κλπ. είναι άρτια και σύγχρονα, ενώ είναι απαραίτητα για την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού μας Μοντέλου.

Σημαντικός μας παράγοντας είναι οι άνθρωποι, με κέντρο τους δασκάλους μας. Φροντίζουμε για την επάρκειά τους, ενώ διαμορφώνουμε εξειδικευμένες ομάδες εργασίας για την επίτευξη επιμέρους στόχων, στον κύκλο της στοχοθέτησης, της ανάπτυξης, της αξιολόγησης και της βελτίωσης.

Τα εκπαιδευτήριά μας διαθέτουν άπλετους εξωτερικούς χώρους, που δίνουν έμφαση στο πράσινο, ώστε να εξασφαλίζεται το παιχνίδι στο διάλειμμα, η άθληση, η αλληλεπίδραση με τη φύση και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Η άθληση/φυσική αγωγή έχει σημαντική θέση στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα καθώς, εκτός από τη διδασκαλία κινητικών και γνωστικών αντικειμένων, εφαρμόζει πρωτοποριακά προγράμματα φυσικής και σωματικής άσκησης, καλλιεργεί στα παιδιά την αξία της δια βίου άθλησης και τα παρακινεί βιωματικά να αποκτήσουν ευεξία και να αναπτύξουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η πληροφορική και η εκπαιδευτική ρομποτική προσφέρονται σε όλες τις βαθμίδες του σχολείου μας και εναρμονίζονται με τους εκπαιδευτικούς στόχους των προγραμμάτων μας, δίνοντας στα παιδιά σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης υπολογιστικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων από την πρώιμη ηλικία. Χρησιμοποιούνται οι πλέον σύγχρονοι διαδραστικοί πίνακες σε όλες τις αίθουσες και τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ νωρίς να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά εργαλεία.

Επιπλέον, έχοντας κερδίσει το στοίχημα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Δημοτικό, όπου λειτουργούν εικονικές τάξεις με αμεσότητα και ολοκληρωμένη οργάνωση, το εργαστήριο Πληροφορικής του Δημοτικού μας εκπαιδεύει τους μαθητές στη χρήση υπολογιστικών εργαλείων αλλά και στον προγραμματισμό, ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς με σύγχρονες μεθόδους βασισμένες στα τελευταία μοντέλα της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Με ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινά στο Νηπιαγωγείο και ολοκληρώνεται στο Δημοτικό, τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν με το χαρτί, τον πηλό και τη ζωγραφική, διαμορφώνοντας το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο σε όλες τις μορφές της εικαστικής δημιουργίας και αναπτύσσοντας νεαρά ταλέντα.

Τόσο στο μάθημα της μουσικής, όσο και με την ενεργοποίηση των μαθητών σε πλούσιες δραστηριότητες όχι μόνο καλλιεργείται η μουσική τους παιδεία αλλά ταυτόχρονα μαθαίνουν τα παιδιά να αλληλελπιδρούν με τον ήχο, να αναγνωρίζουν τις νότες, να εξασκήσουν ένα μουσικό όργανο, να αναπτύξουν τη φωνητική τους.

Η μετακίνηση των παιδιών μας πραγματοποιείται καθημερινά με ασφάλεια με πρωινά, μεσημεριανά και απογευματινά δρομολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε μαθητή.

Η μεταφορά των μαθητών προς και από τον χώρο των Εκπαιδευτηρίων πραγματοποιείται με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις που ορίζεται από τη νομοθεσία, τις υπουργικές αποφάσεις και τις αστυνομικές διατάξεις, για τη μεταφορά μαθητών και διαθέτουν την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη.

Όλα τα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μαθητών είναι σε άριστη λειτουργική και μηχανική κατάσταση και πραγματοποιείται ετήσια τακτική συντήρηση από εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες. Διαθέτουν πιστοποιητικό καταλληλότητας (ΚΤΕΟ) της Επιθεώρησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς επίσης και τα επιπρόσθετα που απαιτούνται για τα σχολικά λεωφορεία.

Τα κυλικεία και τα εστιατόρια των Εκπαιδευτηρίων μας ακολουθούν τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής σε συνεργασία με διατροφολόγο.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να σιτίζονται είτε μέσω των Κυλικείων μας με υγιεινά σνακ είτε στο Εστιατόριό μας που προσφέρει προσεγμένο μενού κάθε μήνα με αγνά υλικά.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μπορούν να προμηθεύονται το δεκατιανό τους από το Κυλικείο του Νηπιαγωγείου είτε να φέρνουν κάποιο σνακ από το σπίτι. Σε όσα παιδιά συμμετέχουν στις Απογευματινές μας Δραστηριότητες (από 14:00 έως 16:00), προσφέρουμε μεσημεριανό φαγητό με αγνά υλικά και σε συνεργασία με τη διατροφολόγο μας.

Τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν είτε να προμηθεύονται είδη από τα Κυλικεία μας, ή να φέρνουν κάποιο σνακ από το σπίτι ή να γευματίζουν στο Εστιατόριό μας καθημερινά ή τις ημέρες που θα επιλέξουν οι γονείς τους.

4800

ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ

2500

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

150

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

48

ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Φιλοσοφία

Με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά θεωρούμε το κάθε παιδί ως ένα άτομο που κρατάει στα χέρια του το μέλλον του που θέλει να το σέβονται και να του προσδίδουν την αξία που πρέπει στην ταυτότητα, στη μοναδικότητα και στη διαφορετικότητά του. Γι’ αυτό και αγκαλιάζουμε κάθε παιδί με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θέλουμε τα παιδιά να αγαπούν το σχολείο και να έρχονται καθημερινά με χαμόγελο! Με βάση ένα σταθερό σύστημα αξιών εφοδιάζουμε τους μαθητές μας με γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες και δημιουργικές προσωπικότητες και να διεκδικήσουν μια σημαντική θέση στην απαιτητική κοινωνία μας.

Τι έχουν να λένε οι γονείς ...

Εκπαιδευτήρια Σακκά

Ένα Ζεστό και Σύγχρονο Σχολείο