Ένα σύγχρονο σχολείο

Στα Εκπαιδευτήρια Σακκά, η φιλοσοφία μας είναι ότι ένα σχολείο πρέπει να εμπνέει την αγάπη ενός παιδιού για μάθηση, προωθώντας παράλληλα την κοινωνική ανάπτυξη, τη συναισθηματική ανάπτυξη, τη διανοητική ανάπτυξη και τη δημιουργικότητά τους.

Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα σε ένα θετικό περιβάλλον με προσεκτική καθοδήγηση από δασκάλους που επιδεικνύουν φροντίδα και ανησυχία για κάθε παιδί. Πιστεύουμε ότι ένα σχολείο πρέπει να ενθαρρύνει την εξερεύνηση και την έρευνα σε ένα περιβάλλον εμπλουτισμένο με ευκαιρίες στις τέχνες και τις επιστήμες και πιστεύουμε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενός σχολείου θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι μαθητές θα αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους, το σχολείο δεσμεύεται να επιλέξει εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς και να τους υποστηρίξει με την υψηλότερη ποιότητα επαγγελματικής ανάπτυξης.

Στα Εκπαιδευτήρια Σακκά προσπαθούμε να προωθήσουμε μια αίσθηση κοινότητας που βοηθά κάθε παιδί και οικογένεια να αισθάνεται συνδεδεμένη και πολύτιμη. Η κοινότητα του Σχολείου ενδυναμώνει κάθε μαθητή μέσω μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας και εμπνέει μια αγάπη για τη δια βίου μάθηση. Πιστεύουμε ότι τα σχολικά προγράμματα πρέπει να προωθούν την καλοσύνη και τη συνεργασία σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών. Πιστεύουμε ότι ένα σχολείο πρέπει να βοηθήσει τους μαθητές να γίνουν σωστοί πολίτες με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού για τους άλλους.

Στο Εκπαιδευτήρια, φιλοδοξούμε για τους μαθητές μας να:

  • Να σκέφτονται τον κόσμο γύρω τους.
  • Να νιώθουν ενεργοί, να έχουν και να χρησιμοποιούν τη φωνή τους.
  • Να καταλάβουν ότι κατέχουν τις αποτυχίες τους, καθώς και τις επιτυχίες τους.

Θέτουμε ένα νέο πρότυπο για τη μορφή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν ο μαθητής βρίσκεται στο κέντρο του προγράμματος.
Στο Σχολείο, προσφέρουμε μαθήματα προκειμένου να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας. Το πρόγραμμά μας είναι προκλητικό, ενθαρρυντικό, ελκυστικό και μοναδικό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια εξατομικευμένη και καινοτόμο μαθησιακή εμπειρία για κάθε μαθητή.
Το Δημοτικό παρέχει και περιβάλλον που ενθαρρύνει την πνευματική ανάπτυξη και τη συναισθηματική υποστήριξη που είναι συγκεκριμένη για τις ανάγκες των εφήβων. Υπάρχει μεγάλη έμφαση στη διδασκαλία δεξιοτήτων που περικλείονται σε κάθε τομέα του προγράμματος μάθησης

Κάθε δάσκαλος έχει δεσμευτεί να ενθαρρύνει την αγάπη της μάθησης και να παρέχει ελκυστική διδασκαλία, παρέχοντας παράλληλα το πιο υποστηρικτικό περιβάλλον. Η τεχνολογία που ενσωματώνεται σε κάθε επίπεδο του προγράμματος σπουδών διευρύνει τις μαθησιακές ευκαιρίες και ενθαρρύνει την επίλυση προβλημάτων, τη συστηματική συλλογιστική και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών. Τόσο το πρόγραμμα όσο και το πρόγραμμα σπουδών έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν και να καθοδηγούν τους μαθητές να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Πιστεύουμε ότι κάθε μέρος της ημέρας του παιδιού είναι μια μαθησιακή ευκαιρία. Η μάθηση είναι γεμάτη εμπειρίες που περιλαμβάνουν γλωσσικές τέχνες, μαθηματικά και επιστήμες, εικαστικές τέχνες, μουσική και κίνηση.

Αναπτύσσουμε τη δημιουργικότητα

Αυτοπεποίθηση

Βιωματικές δραστηριότητες καλλιεργούν στα παιδιά αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, για να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με ενσυναίσθηση και χαρακτηριστικά υπεύθυνου πολίτη.

Δημιουργική Έκφραση

Πλήθος δραστηριοτήτων διαμορφώνουν το καλλιτεχνικό αισθητήριο και ενισχύουν την έκφραση των παιδιών, παρουσιάζοντας όλες τις μορφές της εικαστικής δημιουργίας και δημιουργώντας ταλέντα.

Η άθληση αναπτύσσει τη νοημοσύνη

Η Φυσική Αγωγή κατέχει σημαντική θέση στο πρόγραμμά μας καθώς καλλιεργεί στα παιδιά την αξία της δια βίου άθλησης και τα παρακινεί να αποκτήσουν ευεξία και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του σχολείου μας με διαδραστικούς πίνακες και οπτικο-ακουστικό υλικό καθιστά το μάθημά μας ιδιαίτερα ελκυστικό , ευχάριστο και δημιουργικό.

No Events Found

Τα Νέα μας