Ψηφιακές Δεξιότητες

Ψηφιακές Δεξιότητες

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του σχολείου μας με διαδραστικούς πίνακες και ρομπότ καθιστά το μάθημα ιδιαίτερα ευχάριστο και δημιουργικό.Τα παιδιά με τη βοήθεια της αφής δημιουργούν σχήματα, ζωγραφίζουν, αντιστοιχίζουν και συγκρίνουν μεγέθη, σχηματίζουν εικόνες, συνθέτουν παραμύθια, γράφουν και γράμματα με μοναδική ευκολία.Με τον τρόπο αυτό, οι έννοιες που διδάσκονται γίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές και αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον.Τα παιδιά, μέσα από το διαδραστικό πίνακα αυξάνουν την προσήλωσή τους στο μάθημα, καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή τους, μαθαίνουν να σκέφτονται, να εκτιμούν, να ελέγχουν και να καταλήγουν στα δικά τους συμπεράσματα.

Οι διαδραστικοί πίνακες και η ρομποτική χρησιμοποιούνται και στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών με άριστα αποτελέσματα.

Τα παιδιά μετασχηματίζονται σε ψηφιακούς πολίτες

  • Υποστήριξη της μάθησης με την τεχνολογία
  • Ανάπτυξη υπολογιστικής σκέψης
  • Εξοικείωση με τον αλγόριθμο
  • Επίλυση προβλημάτων
O
Διαδραστική Τάξη

O διαδραστικός πίνακας

Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά νηπιαγωγεία το οποίο γίνεται το δεξί χέρι της νηπιαγωγού και ταυτόχρονα μαγνητίζει την προσοχή των παιδιών καθιστώντας το μάθημα ιδιαίτερα ευχάριστο και δημιουργικό.

Το μάθημα γίνεται πιο ενδιαφέρον, με περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής των παιδιών. Οι μαθητές ενθουσιάζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει ένας πίνακας με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το ενδιαφέρον τους για το μάθημα. Τα παιδιά με τη βοήθεια της αφής δημιουργούν σχήματα, ζωγραφίζουν, αντιστοιχίζουν και συγκρίνουν μεγέθη, σχηματίζουν εικόνες, συνθέτουν παραμύθια γράφουν αριθμούς και γράμματα.

E
Nηπιαγωγείου

Eκπαιδευτική Ρομποτική

Με τα μαθήματα ρομποτικής τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και βλέπουν τις εντολές τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα ψυχαγωγική δραστηριότητα η οποία συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση σε μια συγκλονιστική περιπέτεια και ανακάλυψη ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιούμε το ρομπότ Blue-Bot (έξυπνη μελισσούλα ), ένα ιδανικό εργαλείο ώστε το παιδί να διδαχθεί προσανατολισμό, λογική ακολουθία και εκτίμηση διάφορων φυσικών μεγεθών όπως απόσταση, κατεύθυνση και γωνία, μπαίνοντας με παιγνιώδη τρόπο στη λογική του προγραμματισμού.

Δραστηριότητες